Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agility Snowbike Show

19. 4. 2008

Sobota 19. dubna 2008 nás přivítala ošklivým počasím - celou noc pršelo, a i když ráno pršet přestalo, tak se sluníčko nenechalo přemluvit a zůstalo celý den schované. Přesto jsme se nenechaly odradit a vyrazily jsme na závody Agility Snowbike Show do Mladé Boleslavi. Na boleslavském výstavišti byly postavené 2 parkury - jeden pro oficiální závody a druhý pro závody neoficiální, což znamenalo, že si dnes konečně zaběhá Denča i Jessie.

 

Oficiální závody posuzoval Petr Rybář, který je už známý svými zapeklitými parkury se spoustou chytáků. Denča na trávě startovala po půlroční pauze (naposledy běhala v říjnu v Havlovicích u Sultánků) a tak dlouhá doba bez závodů samozřejmě nezůstala bez následků. První běh "jump" sice nebyl bez chybičky, i když se Denča snažila, ale to co přišlo potom, to byla opravdu "show". Ve zkouškách se Denče nelíbil postavený parkur, tak si zvolila vlastní trasu - sama od sebe utekla od látkového tunelu, přeběhla áčko a obloukem zamířila na kladinu, po které se prošla jako modelka rozhodčímu přímo před nosem  

Denny: A o posledním běhu "open" musím napsat sama, protože tam se zase vyznamenala panička. V závěrečné rovince - 2 skočky před cílem - panička zakopla, kousek letěla vzduchem a pak se z výšky rozplácla na zem. Sice na mě křičela, ať jdu vpřed, ale já jsem o ní měla velký strach, tak jsem se k ní se starostlivým výrazem vrátila. Když panička viděla, jak moc se o ni bojím, tak mě pohladila a za to jsme si vysloužily další disk. Ale já jí nic nevyčítám - bylo to od srdíčka a za to pohlazení jsem v tu chvíli byla nesmírně vděčná.

 

Jessie startovala na neoficiálních závodech v konkurenci 24 závodníků "smallíků". "Open" zaběhla hodně rychle (byla druhým nejrychlejším psem), ale bohužel skočila velikou zónu na kladině, tak jí byly připsány trestné bodíky - bylo z toho až 13. místo. V "jumpu" sice běžela bez chybičky, ale rychlost nám na bednu nestačila, takže jsme skončily na krásném 6. místě. Jako poslední se běžela rovinka se sedmi skočkami - Jessie byla pátá nejrychlejší s časem 5,82s  Jessie se prostě ani v tak velké konkurenci neztratila.

 

I když jsme se s Denčou tentokrát moc nevyznamenaly, tak jsme si celý den opravdu užily a dnešní neúspěch jsme braly s úsměvem.