Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eukanuba Sirius Cup

1. 8. 2010

Víkend 31.7.-1.8.2010 - agility závody Eukanuba Sirius Cup (Opatovice n. L.)

Rozhodčí: Tomáš Glabazňa

 

 

Závody v Opatovicích, které přijel pískat rozhodčí Tomík Glabazňa, byly ve znamení sluníčka a velmi teplého počasí. Denča bohužel poslední dobou vedro nesnáší moc dobře, takže se to odrazilo na jejich výkonech a nedělní zkoušku jsem dokonce sama ukončila v půlce parkuru, když jsem viděla, že bych ji akorát znechutila  Jessinka je ale v tomto směru pravý opak Denči, teplo jí maximálně vyhovuje a i v největším horku se ráda vyvaluje na sluníčku a opaluje si bříško   I přesto, že měla v sobotu Jessie 2 diskvalifikace a vyhřívala se na bedně jen ve zkouškách, tak jsem byla s jejími výkony moc spokojená. Je to až neskutečné, s jakou razancí ten malý nenápadný tvoreček do jednotlivých běhů jde a jak si je umí náležitě užít  Disky vem čert, hlavní je, že nás to baví, no né?

 

Zajímavostí pro nás bylo, že v nedělním běhu agility byl použit stůl, takže jsme měly možnost se s ním poprvé seznámit v praxi - kupodivu s ním ani Denča ani Jessie naštěstí neměly problém.
 

A tady je ve zkratce pár našich výsledků, které stojí za zmínku 

sobota - Denny - bezchybný jumping 3. místo  (holt ještě nebylo takové vedro)

              - Jessie - zkouška SA3 - 3. místo (bohužel 2 zbytečné odmítačky)

 

ObrazekObrazek

 

neděle - Denny - bezchybné běhy, ale kvůli horku pomalé 

             - Jessie - zkouška SA3 - 2. místo (bohužel opět jedna odmítačka díky tunelu pod áčkem, ze kterého se šlo rovnou nahoru na áčko, tzn. náběh ze strany  bez možnosti rozběhu způsobil, že mi Jess vyběhla do půlky áčka a vyneslo ji to napříč áčkem zpět dolů)
 

Obrazek

 

Barvy jičínského cvičáku jsme tentokrát hájily jen s Martinou, které se také dařilo, ale bohužel jí v neděli zkazil náladu pan rozhodčí (po zaběhnutí čistého běhu zapisovatelům dodatečně dohlásil 1 chybu za prošlápnutí dálky, kterou ovšem Zlatko překonal správně - normálně bych si toho asi nevšimla, ale přímo u dálky jsem stála s kamerou a celý běh jsem točila, takže to bylo i s důkazem, že rozhodčí pravdu nemá, ale dohadovat se nemělo cenu, i když to Martinu stálo 2. místo na bedně ).  

Ale jinak celkem vzato - závody byly vydařené, kantýna báječná a nechyběla ani tradiční výborná bramboračka "jako od maminky" a domácí moučníky. Snad jen pro příště bych prosila objednat trošku chladnější počasí 

S cenami byl tentokrát spokojený i páníček, protože jsme vyhrály spoustu čokoládových tyčinek, které má moc rád, takže jednou byla výhra ze závodů určená i pro něj, za což organizátorům moc děkuji 

Obrazek