Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hopsání u dědy Mráze

7. 3. 2010
Tentokrát jsme na závody vyrazily neobvykle v neděli a hned po ránu se mi přihodilo několik nepříjemností, takže se docela divím, že jsem vůbec někam dojela... A jaké náhody nechtěly, abych se těchto závodů zúčastnila? V digitálním budíku mi během noci došla baterie, takže ráno nezvonil.....ale to mě nemůže rozhodit, protože mám vždycky o nějakých pár minut později ještě nařízený budíček na mobilu. Takže jsem s malinkým zpožděním vstala, připravila věci, nakrmila a vyvenčila holky a naložila vše do auta. Při nakládání věcí se mi u batohu samozřejmě po celé délce rozjel hlavní zip, no super, tak co ještě přijde... Otočím klíčkem v zapalování a nic......ještě pár pokusů, ale je to marné. I autobaterie si ráčila ve velkém mrazu vzít dovolenou, takže následovala rychlá výměna. Naštěstí ale nebylo zdržení tak velké a Martina na nás v Jičíně trpělivě počkala, takže jsme do Hradištka u Sadské dorazily včas.


Závody se konaly v jízdárně Jezdecké školy Eguus Kinsky - pěkné prostředí s krásnými koníky, v hale super povrch na běhání (ani tvrdý ani bořivý), útulná vyhřátá kantýna, sice mrazivé, ale sluníčkové počasí a k tomu Alice G. se svými vychytanými běhavými parkury - vše tedy naznačovalo, že to budou přece jen hezké závody. Co na tom, že jsem při prezenci nedostala reklamní tašku jako ostatní závodníci, asi to byl ještě dodatek k tomu pernému ránu 


Jako první si zazávodilo pár začátečníků, pro které měla Alice připravený jednodušší parkur. Pak už se začalo závodit oficiálně, a to ranním jumpingen na zahřátí - Alice postavila hezký běhavý parkur a nám se tak moc líbil a sednul nám, že ho Denča i Jessinka zaběhly čistě a dokonce "na bedně". Obě se umístily na 3. místě (asi aby si nemohly nic vyčítat )

Ve zkoušce MA2 si Denča trošku zazlobila, takže skončila až na 5. místě se 2 chybami a šíleným časem 

Ve zkoušce SA3 nastoupily jen dva týmy (já a Lucka Dušková s Lili) a nakonec doběhla jen Jessinka. Alice si pro trojkaře připravila krásný parkur - plynulý, běhavý, i když složitých míst a šikmých náběhů na zónovky tam bylo dost a o tunelu pod kladinou ani nemluvě... Bohužel se nám přihodila jedna chybička, kdy Jessie vyběhla ze slalomu o tyčku dřív, takže jsem ji musela vrátit a opravit, což znamenalo 5 trestných bodů a časovou ztrátu. Pořád si říkám, že ji musím nechat na parkuru pracovat samostatně a nekafrat jí do všeho, ale tady by bývalo bylo holt lepší jít na jistotu a počkat u ní do konce slalomu. Škoda, příště si to musím líp ohlídat...

V posledním běhu agility to Jessie pořádně rozpálila a nebýt kruhu, do kterého se jí nějak nepovedlo trefit a musely jsme ho opravit (proskočila mezi kruhem a konstrukcí), tak by měla běh čistý a na bedně. Denča na závěr předvedla také hezký běh, ale bohužel se nepovedl náběh do slalomu, takže s jednou odmítačkou skončila na 6. místě.

 

Obrazek

V celkovém součtu agility+jumping jsme se neumístily vůbec špatně - Jessince bedna utekla opravdu jen o fous a skončila na maličko nevděčném 4. místě ve small (bramborových míst má už opravdu ve sbírce hafo) a Denča se umístila na 5. místě v kategorii medium.

Tentokrát se ovšem pomyslná bedna netýkala pouze mě, ale umístila se na ní i Martina se Zlaťákem v kategorii large, a to hned dvakrát a v obou případech dokonce na prvním místě (v ranním jumpingu a zkouškách LA2). Patří jim velká gratulace, protože jsou to šikulkové šikovní  A musím zde zmínit i krásný zkouškový běh Sherrynky od Páji, která tentokrát závodila s náhradní  paničkou a moc jim to šlo – také gratulujeme!

Po ranním adrenalinu tedy závody proběhly v pohodové atmosféře, docela se i dařilo a jsem ráda, že jsme opět doběhly vše bez diskvalifikace. Závody byly opravdu hezké, škoda jen, že se závěrečného vyhlašování vítězů zúčastnila opravdu jen ta hrstka závodníků, kterých se "bedna" týkala a i ti po té, co si "vyzvedli" své výhry, tak hned zmizeli v dáli. Vítězům součtů už pak tedy tleskalo jen pár lidiček a závěrečný proslov Alice, která pro všechny závodníky parkury stavěla a posuzovala, si nakonec vyslechla pouze naše skupinka z Jičína.... Chápu, že byla po celý den zima a závody se protáhly do pozdních odpoledních hodin, ale tu chvilku přece mohl každý ještě vydržet...