Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letohrad

19. 10. 2008

Neděle trošku netradičně patřila závodům agility – s Martinou a Indy jsme vyrazily do Letohradu na Východočeský pohár. Závody se konaly v moc hezkém prostředí a náladu nám nezkazil ani ranní mrazík. Všechny parkury se začínaly běhat od velikosti large, takže si ráno naše holky mohly ještě o něco déle pospat ve vyhřátém autě.

 

Parkury tentokrát stavěla a posuzovala paní rozhodčí Pánková – nebyly nijak jednoduché, ale ani přehnaně složité, takže nám skvěle seděly, i když jsem si v každém parkuru našla minimálně 2 až 3 místa, kde jsem čekala, že se „diskneme“. Paní rozhodčí musím pochválit, protože zkouškové parkury svým stupněm náročnosti vždy přesně odpovídaly jednotlivým výkonnostním kategoriím.

 

Na jumping jsme nastupovaly docela promrzlé – Denču jsem si bohužel odložila moc blízko před první skočkou, takže shodila hned první laťku, a tím jsme se připravily o 2. místo. Ale zbytkem parkuru jsme prosvištěly bez chybičky, takže jsem byla i z 6. místa nadšená (za tu chybu jsem mohla nadávat jen a jen sobě ). Aspoň jsem věděla, na co si mám dát pozor u Jessie. Jess vystartovala pekelnou rychlostí a já jsem ani nestíhala promýšlet jednotlivé obraty. Prostě jsme byly na startu a najednou jsme byly v cíli  – a to bez jediného zaváhání, bez jediné chybičky. A tento krásný běh nám přinesl pohár za třetí místo v otevřeném jumpingu small!!! Třetí místo z 33 závodníků je zatím největší Jessinčin úspěch  (na prvních 13-ti příčkách byly samé dvojkové a trojkové týmy a mezi nimi zářila naše jedničková Jessinka )

 

Zkouška SA1 se nám moc nepovedla (10. místo) – teda bývala by povedla, ale Jess tam nasekala 2 odmítnutí  (vždy dělá blbůstky, když musí něco opravovat, protože jí to zdržuje v rozletu ).

 

Zkoušku MA2 jsme si vychutnaly – bohužel si Denča špatně naběhla do slalomu, takže z toho byla jedna odmítačka, ale i tak to byl krásný běh, za který nás neminula medailová pozice  (3. místo).

 

V posledním běhu Denča opět ukázala, že běhat umí – bezchybný běh v celkem pěkném čase (nebýt časové ztráty při zastavování za zónovkách, tak by byla na bedně) a dnes již podruhé krásné 6. místo.

 

Jessie zaběhla poslední parkur také moc hezky, poradila si se všemi záludnými místy, ale nedočkavostí mi vyběhla ze slalomu ještě před koncem, takže jsem ji musela vrátit a bylo z toho 5 trestných bodíků + nějaká ta sekunda zdržení a 12. místo. Nebýt té chybky, tak by byla opět na bedně, žabka jedna 

 

Je to super, že jsme závody zvládly bez jediné diskvalifikace a všechny parkury jsme si zaběhly s obrovskou chutí. Na holkách (na rozdíl ode mě) nebyla vůbec znát únava z včerejšího dne stráveného na výstavě a obě se moc snažily. Když jsem se dívala na celkové výsledky, tak by obě holky byly v součtech na krásném 4. místě! A co je ještě super – na bedně byla i Martina s Indy, a to hned dvakrát (1. místo ve zkouškách SA2 a 2. místo v posledním běhu agility small), takže jí také gratulujeme! Bíglice z jičínského cvičáku o sobě zase jednou daly vědět