Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sirius Opatovice

11. 5. 2008

Aby holky Dennynce nezáviděly, že na závodech běhá jenom ona, tak jsem je přihlásila na neoficiální závody OSA Sirius do Opatovic n. L. Jessie startovala v kategorii začátečníků small, Denča v kat. závodníků medium a Sikinka ve veteránech. Na závodech s námi byli i naši kolegové (a konkurenti :-)) z Jičína - šikovní brabantíci Bacc a Ascha se svou lidskou smečkou a neposedný knírač Amis s paničkou Ivčou - pro ně to byly dokonce úplně první závody, které oba zvládli na jedničku (za 8. a 11. místo v SA začátečnících si zaslouží velikou pochvalu).

 

Hned po příjezdu jsme se šly jako vždy nahlásit k pořadatelům. Čekala jsem klasickou veterinární kontrolu - kontrola očkování v očkovacích průkazech a hotovo. Ale tentokrát to bylo úplně jinak - sympatický pan doktor byl velmi důsledný, takže si důkladně prohlédl nejen očkováky, ale i každého psíka-závodníka. Očička, prohmatání uzlin, kontrola oušek a v neposlední řadě také prohlédnutí kožíšku, jestli se v něm třeba neuhnízdili nějací krvežízniví vetřelci. Takovou kontrolu jsem za celé 2 roky nezažila ani na výstavě, ani na žádných závodech, ale musím uznat, že kdyby byly takové kontroly vždy a všude, ubylo by nemocných pejsků, kteří se nakazily na hromadných akcích.

 

První se běhal jumping - Denča sice běžela vlažným tempem, ale i přesto skončila na krásném 2. místě (hlavně díky drobným zákeřnostem na parkuru, protože nakonec z osmi závodníků doběhli jen 3 a ostatní se diskvalifikovali :-)) V agility Denča krásně odťapkala všechny zóny, tak jak se to má, ale po vyběhnutí z tunelu se jí v rychlosti nepodařilo správně trefit do slalomu a byla z toho odmítačka, která nás posunula na 5. místo. I tak to byl super výsledek. 

 

Jessie proletěla parkury svou tryskáčovou rychlostí s radostným vyštěkáváním a v obou bězích patřila k nejrychlejším pejsanům - vždy bohužel s jednou chybou, která ji v jumpingu odsunula až na 6. místo a v agility skončila na krásném 5. místě - vzhledem k tomu, že v její kategorii startovalo 17 týmů, tak je to výsledek, na který jsme obě moooc pyšné :-)

 

A nakonec Sikinka - v jumpingu se bohužel hned na začátku začuchala mezi skočkami (buď tam někdo ráno nadrobil něco moc dobrého, nebo se tam prostě jen nějaký pejsek vyčůral, ale pro Sikinku to bylo v tu chvíli to nejdůležitější na světě :-)), takže jsme měly díky třem odmítnutím diskvalifikaci. Zato ve druhém běhu agility to Siki rozjela a málokdo věřil, že jí je téměř 10 let - i když to nebylo bez chybičky, tak celým parkurem prolétla takovou rychlostí, že by jí mohli i mladí psi závidět. To jí vyneslo nejen velký potlesk, ale i 1. místo na bedně :-D

 

Užily jsme si krásný slunečný den v blízkosti našich kamarádů a budeme se těšit na další společnou akci :-)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sirius Opatovice