Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor

8. 6. 2008

Na loňské závody v Táboře jsem slyšela jen samou chválu, tak jsem se rozhodla, že zkusíme závodní atmosféru i v jiném kraji, než jsme zvyklé 

Součástí oficiálních závodů byl i neoficiální běh pro začátečníky, takže si konečně po dlouhé době zase mohla zaběhat i Jessinka. A aby nás nebylo málo, tak s námi vyrazila i Sikinka a reprezentovala v závodě veteránů  Od pátku do neděle jsme bydleli v moc prima chatové osadě kousek od místa konání závodů. Holky si hned rozdělily postele v chatičce - 2 postele byly "člověčí" a 2 postele patřily jen a jen jim (no, nakonec jsem je v noci stejně našla všechny tři u sebe pod peřinou )

 

Parkur byl postavený hned na břehu řeky Lužnice, což bohužel dost rozhodilo Denču, která vytrvale vyštěkávala všechny vodáky, kteří po řece proplouvali, a vždy krátce před startem se ještě stihla podívat na vodu a zavrčet na kačery  Možná i proto jí to neběhalo tak jako jindy, dělala zbytečné chyby a čmucháním na parkuru ztratila spoustu času - nakonec i přes nechuť spolupracovat přivezla 2 medaile za první místo ve zkouškách MA1. Jessie běhala v sobotu i v neděli moc hezky, ale jedna chybička se vloudila, takže nám bedna o fous utekla. V neděli se začínalo hrou, která byla pojmenována jako "tuneliáda". Startovat musel páníček s pejskem najednou (hodně psovodů nemohlo zpočátku pochopit, že musí také proběhnout mezi bočnicemi ) a pak už jen samé tunýlky a bouda. Škoda, že se výsledky dělily pouze podle velikostních kategorií - což znamenalo závodníci, začátečníci i veteráni dohromady. Jessie totiž skončila na krásném 8. místě ze všech 33 "small"-pejsků, a to před ní většinou byli samí A2 a A3 závodníci. Sikinka běhala celý víkend super - v sobotu vyhrála krásnou bronzovou medaili - a když se v neděli večer kolem 19. hodiny rozhodovalo, jestli veteráni a psovodi ještě mají sílu běžet, tak jsem fakt nečekala, jaká energie v Siki dřímá. Sikinka byla ještě celá rozespalá, ale do posledního běhu dala úplně všechno - běžela s větrem o závod a dokonce bez jediné chybičky! Byl to náš první oficiální běh bez trestných bodů ! Sikinka vyhrála velikou medaili za 1. místo a spoustu dobrůtek. Díky dopolední tuneliádě, která nakonec zabrala téměř celé dopoledne, závody končily až kolem 20. hodiny, takže jsme domů dorazili asi hodinku před půlnocí.

Přestože bylo prostředí pro konání závodů moc pěkné, tak samotný průběh závodů už většinu závodníků tak neoslnil. Jednak se moc nemyslelo na přítomné psí veterány, kteří původně měli závodit jen tak neoficiálně - díky paní rozhodčí nakonec měl každý veterán nárok na 2 běhy (1x jump a 1x agility), i když medailí byl oceněný jen jeden běh, a všechny výsledky byly oficiálně zapsány do výkonnostních průkazů. Na tomto místě nechci kritizovat pořadatele (např. to, že někteří pomocníci se po parkuru procházeli se svačinou a vesele drobili mezi překážkami), ale přesto musím - ač nerada - říct, že závody nebyly moc dobře zorganizované a příští rok si tyto závody klidně necháme ujít ;-)

 

Náhledy fotografií ze složky Tábor