Jdi na obsah Jdi na menu
 


NVP Mladá Boleslav

19. 7. 2008

V sobotu jsme vyrazily na NVP do Mladé Boleslavi, kde posuzovala paní Lenka Frnčová (stejně jako v loňském roce). Původně jsem chtěla hlásit jen Jessinku (dobře vím, že Denča  prostě této paní rozhodčí v minulosti neučarovala), ale nakonec jsem přihlásila obě holky. Denny se vystavuje moc ráda - připadá si tak nějak důležitá  a Jessie výstavu vždy využije k hrátkám s kamarády, se kterými se jinak nevidí moc často  

 

Jessie tak jako vždy vystřihla perfektní postoj (také nevynechala zívání při psaní posudku, aby ukázala, že výstava je proti závodům fakt nuda ), bez problémů ukázala zoubky, prošla se po kruhu, zamávala ocáskem na paní rozhodčí a byla z toho modrá stužka, čili výborná! Nakonec se Jessie z 8 přihlášených feneček v mezitřídě umístila na krásném třetím místě (a hned za námi s V4 byla její sestřička Punťa)!

 

S Denčou jsem nastupovala do třídy vítězů bez nervozity, takže jsme si obě dvě vystavování vychutnaly - o nic nám vlastně nešlo a navíc bylo téměř od začátku jasné, kdo vyhraje. Aby se holky nehádaly, kdo je lepší, tak si i Denča odnesla ocenění "Výborná 3" 

 

 

Paní Frnčová je jedna z mála rozhodčích, kteří pejsky hlasitě hodnotí - každému z očí do očí řekne, co se jí na psovi líbí, co nelíbí, proč kdo zvítězil a navíc píše obsáhlé "něco říkající" posudky:

 

Posudek Jessie:

"19-ti měsíční fenka správného formátu, sladká samičí hlava, tmavé oko, nůžkový skus, úplný chrup, velice pěkná horní i dolní linie, korektní úhlení hrudních i pánevních končetin, velice pěkný pohyb, vzadu mírně sbíhá, výborná kvalita srsti, milá povaha, výborně prezentovaná."

 

Posudek Denny:

"3-letá výborně stavěná fena, ušlechtilá hlava, tmavé oko, nůžkový skus, úplný chrup, velice pěkná horní i dolní linie, velice pěkné zaúhlení, správný pohyb, kvalitní osrstění, milá povaha, výborně prezentovaná."

 

 

Podařilo se nám získat pár fotek Denči - díky Pájo